RekoKollen

RekoKollen

Jag tröttnade på de marknadsföringstrix som många tillverkare och butiker kör med när det gäller ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter. Det finns förstås alltid olika åsikter om vad hudvårdsprodukter behöver innehålla för att kunna matcha orden ekologiskt och naturligt och tanken med appen RekoKollen är givetvis inte att slå ner på andra. Istället vill jag rikta strålkastaren på produkter vars innehåll bättre stämmer överens med ovanstående termer.

Som konsument önskar jag en större transparens och insyn i både leverantörs- och produktionsledet. För mig är det självklart att hudvårdsprodukter som marknadsförs som ekologiska eller naturliga, är skapade utifrån sådana råvaror som är absolut nödvändiga för att få till produkten ifråga. Alltså, inga extra kemikalier utöver vad som behövs för att man ska kunna tillverka till exempel tvål, deodorant, tandkräm. fotsalva eller ansiktskräm. I min värld är en produkt som innehåller tensider eller mycket processade oleokemikalier varken ekologisk eller naturlig.

Med min app RekoKollen vill jag hjälpa dig som konsument att göra valet av produkt enklare. I appen väljer du bara typ av produkt, sedan tillverkare och så ser du om just din produkt är med i listan eller inte. Svårare än så är det inte.

Kommentarer inaktiverade.