RekoKollen

RekoKollen

Jag ställer höga krav på innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga och jag saknade en app för sådana produkter. Med appen RekoKollen vill jag inspirera till en värld med färre kemikalier och istället rikta strålkastaren mot produkter som har ett mer äkta innehåll - Reko produkter helt enkelt. Appen förenklar för dig som ställer högre krav på innehållet och gör att du enklare hittar dessa produkter.

Som konsument ville jag se en större transparens och öppenhet i tillverkningen av nämnda produkter och därför är alla produkter i appen noggrant granskade utifrån de kriterier som jag själv saknade.

För mig är det självklart att hud-, och kroppsvårdsprodukter är tillverkade med enbart de råvaror som är absolut nödvändiga. I min värld betyder det att tvålen, deodoranten, tandkrämen, fotsalvan eller ansiktskrämen inte innehåller några "fusk"kemikalier. Jag ser helt enkelt inget behov av kemikalier producerade med hjälp av andra kemikalier såsom tensider, förtjockningsmedel, emulgeringsmedel osv - mycket processade oleokemikalier. Och ja, jag älskar ordet #kemikaliebanta!

RekoKollen:

  • underlättar för dig som konsument att hitta produkter med ett mer äkta innehåll - reko produkter helt enkelt
  • gynnar de tillverkare som skapar hudvårdsprodukter med ett genuint och äkta innehåll
  • gynnar de företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis
  • bidrar till större transparens
  • bidrar till ett produktinnehåll av minimalt processade ingredienser - ett mer äkta innehåll.
  • bidrar till en mer medveten konsumtion

Kommentarer inaktiverade.